söndag, januari 31

Australian Open 2010 slut

Så var Australian Open slut för denna gång och en värdig vinnare på prispallen för herrar Roger Federer. En härlig personlighet och ett fantastiskt spel. Andy Murray kommer få fler chanser att ta hem segern ett annat år. Serena Williams var fantastisk i sin slutmatch och det var en super härlig publik på båda dessa slutspel. Tänk att man sett dem spela live. Skönt dock att det är över för mina och Lukas fötter. Det har varit kul men väldigt slitsamt och full fart hela tiden.

fredag, januari 29

Glassförsäljaren


Så här stilig har Lukas sett ut under Australian Open när han har sålt glass i stora lass. En het dag sålde de för AU$12.000 (ca72.000skr), snacka om att folk äter glass. Lukas har jobbat 11 dagar i sträck med långa pass och mycket nätter. De jobbar tills matcherna är slut så Anders har varit chafför och hämtat honom vid två många nätter. Både Lukas och Anders är slut efter allt jobb. Det här är Lukas sista arbetsdag. Han har haft ett kul gäng att jobba med och nu väntar många konsertjobb för honom under AU hösten.

torsdag, januari 28

Jacob´s Creek

Lustigt att just jag blir plaserad i Jacob´s Creek VIP tält. Här är det vinprovningar och viner i massor. Vinodlingsägare från hela världen har varit hos oss och provat viner och ätit god mat. Vinkritiker som skriver om viner i olika tidningar har vi också haft. Massor av glas har putsats och används. Vid varje sittning har det varit 5-17 glas per person. Ett härligt gäng att jobba ihop med. Fick en flaska när jag slutade där.

tisdag, januari 26

Australiens Nationaldag

Idag är det Australiens Nationaldag. Måste säga att de har en snygg flagga. Älskar flaggor som innehåller blått, rött och vitt. Många klädda i dessa färger idag på AO och många fina målade ansikten också. Dubbel betalning gör ju det väldigt enkelt att jobba denna dag.

lördag, januari 23

Tennisfest

Så var det dax att gå på svensk tennisfest. Vad vi inte visste var att man kanske skulle haft lite mera gul-blått på sig. Vi gick i mera ozzy färger som blå-vit-röd. Det blev lite kallt framåt kvällen i bara skjorta så då var det dax att åka hem.

Snygga svenska tjejer i svenska outfits, Maria - Maria - Mandy

torsdag, januari 21

Två världsherrar

De här två herrarna Prins William och Roger Federer såg jag live på Australian Open när jag jobbade. Federer vann storartat. Rolig interjuv efter och William verkar ha humor. Hela Rod Laver Arena jublade när de visade prinsen på stor skärm. De gillar verkligen Engelska Kungahuset i det här landet.

tisdag, januari 19

Australian Open

Igår började Australian Open här i Melbourne. Idag var det första dagen jag jobbade där. Jag jobbar i Superboxarna. Det är VIP båsen precis vid banan. Under mitt pass spelade bla Serena Williams mot Ursula (Polen) och vann. Så nu har jag sett henne spela "live". Vilka slag och vilken stämning på publiken.

fredag, januari 15

Tomt hus

Nu har alla gästerna åkt hem för denna gång. Det har varit så kul att ha familjen Furberg här och även familjen Antonsson över jul. Nu känns huset ganska tomt när alla åkt. Nu har barnen två veckor kvar på sitt sommarlov sen börjar allvaret igen den 1 februari.

tisdag, januari 12

Portsea

Så var det änligen dax för dykning för många av oss. Här tillbaka efter ett provdyk runt piren. De såg bl.a "sea dragon". En liten filur som ser ut som en blandning av drake och sjöhäst. Så himla söta. Senare gjorde de ett dyk med båt och fick då simma med sälar.

måndag, januari 11

Spöken finns dom?

Vi tror det bor ett spöke i fyren. Vad tror ni?? Vem kan vara spöket på bilden?

Varmt som tusan

Varmt som tusan och då spenderar vi hela dagen på stranden. Man fick gå ner och bada bland vågorna hela tiden för att det var så varmt.



söndag, januari 10

Solnedgång

En sån här fantastisk solnedgång har vi fått uppleva idag.

Kusiner


Här är vi på promenad på väg ner till vattnet i närheten där vi bor. Alla kusiner på bild samtidigt. Upptäckarfärd bland lågvattenet nere vid havet. Det finns lite liv där trots allt.

Bor vid fyren


Detta härliga hus har vi hyrt i två dagar. Det ligger uppe på ett berg och vid fyren har man jätte fin utsikt över havet. Man kan inte lämna något ute på natten för då blåser det bort.

fredag, januari 8

Kristallklart vatten


Här erbjuds kristallklart vatten och vita härliga stränder. Här är vi "kärringar" i vattnet och badar. Temperaturen i luften +32C och vattnet kan jag gissa +25C.

torsdag, januari 7

McCrae


Nu är jag och Jenny på besök hos familjen Nicols nere McRae. De har en husvagn uppställd på denna camping året om precis vid havet. God mat serverades på kvällen. Det tar ca 1 timme från Melbourne hit ner. Ligger nere på Penisulan.

lördag, januari 2

Bröllop

Linda och Jason Nilsen
Idag har vi varit på bröllop nere på Morning Penisulan i Red Hill. Cermonin hölls i en park med utsikt över ett turkost hav. Det var jätte vackert och brudparet var så fina. Det blåste ganska mycket så det var av och på med tröja. Efter cermonin så åkte vi till en vingård där det serverades champagne och snittar. Vi delades även in i lag och gick en frågerunda om brudparet. Därefter åkte vi till huset där middagen hölls med härliga tal och god mat. Sen var det dans och därefter var det dax att åka hem. Många gäster sov dock kvar men vi bestämde oss för att åka hem för imorgon är det Anders sista semesterdag och på måndag är det dax för vardagen igen.

fredag, januari 1

2009 sammanfattning

2009 har varit ett år där vi har fått anpassa oss till ett nytt land och ett ganska annorlunda sätt att leva om man jämnför med Sverige och Kina. Vi börjar nu efter ett år att känna oss lite mera hemma. Det är fantastisk natur och luft och det finns mycket att upptäcka bara här i Victoria. Vi hoppas att det nya året ska ta oss runt lite mera i Australien och vi hoppas vi får mycket besök av nära och kära. Nytt År nya utmaningar helt enkelt.