söndag, november 29

Advent





Idag är det första advent. Man får försöka så gott man kan att få lite julkänsla i värmen. Julpyntet är framplockat, glöggen och pepparkakorna inköpta från Ikea dock har de bestämt iår att inte sälja julmust. Adventsstaken är ordninggjord och första ljuset är tänt. Lite julkänsla fick vi nog trots allt.

lördag, november 28

Nytt julpynt

Jag älskar att ta fram julsakerna. Och jag tycker det är så kul att köpa dem också. Anders får spader för vi har så mycket julsaker. Iår hade jag inte tänkt att jag skulle köpa något för vi har nog allt man kan behöva trodde jag. Men idag när jag var och inhandlade de sista julklapparna så såg jag denna fiffiga sak man hänger på dörren i köket och samlar på sig sina julkort som man får. Som ni ser ser den lite tom ut nu men vi hoppas ni kommer skicka oss julkort iår så vi kan fylla den. Det är Familjen Gyldners julkort som hänger där.

onsdag, november 25

Little White Slips

Idag var det dax för sista träffen på bokklubben för iår. Vi har läst "Little White Steps" av Carin Hitskock. Det är en bok med flera korta berättelser. Typiska upptåg som de flesta känner igen sig i. Lätt läst och roligt.

tisdag, november 24

Utbytesstudent

För ett tag sedan anmälde jag våran familj att bli värdfamilj åt en utbytesstudent från Asien. Vi har haft besök från de som placerar barnen och Anders var tvungen att få ett "childrens card" vilket jag redan har gjort för lollipop jobbet. Idag hade vi besök igen från en skola som troligtvis har en flicka från Vietnamn eller en flicka från Kina som behöver värdfamilj. Vi väntar nu på besked om detta kommer att ske eller om vi kommer få någon annan. Studenten som kommer är 16år och ska gå sina två sista år här. Man har kontrakt på 1år i taget men självklart om vi eller studenten inte trivs med varandra kan man byta värdfamilj/student. Det ska bli jätte spännande. De kommer i slutet på januari 2010 och börjar då 11:an. precis som Lukas.

måndag, november 23

Inspektion

Idag har företaget som vi hyr vårat hus igenom varit här på inspektion. Hon kom 16:55 och gick runt och sa hur fint hon tyckte vi hade det. Inga anmärkningar och 16:59 hade hon försvunnit. Tror att vi är väldigt bra hyresgäster att hyra ut till. Det har varit ett program här på tv om när folk lämnar hus som de hyrt och vilka svinstior det är. Så nu är det ett år till nästa gång.

onsdag, november 18

Tack Leila och Håkan

Idag har våra gäster åkt hem till regn och rusk. Denna bild hamnade i vår gästbok på våra gäster för den här gången. Vi har haft 12 härliga dagar med många äventyr. Att bo tillsammans hemma hos oss har funkat hur bra som helst. Vi tycker att det känns lite tomt hemma hos oss nu. Vi ser framemot nästa gång de kommer och hälsar på oss igen. Tack för allt Leila och Håkan.

tisdag, november 17

Queen Victoria Garden

Idag har jag och Leila varit på pedikyr och sen träffade vi Håkan vid Queen Victoria Garden som är en marknad här i Melbourne för lunch. Så här kan det gå när man ska ställa in kameran på självutlösning och man försöker zooma först. Lite rolig bild blev det faktiskt och vi fick oss ett gott skratt när vi kollade hur det blev.

måndag, november 16

Tony´s


Studiebesök på Lukas arbetsplats "Tony´s Gourmet Delicates". Leila och Håkan inhandlade morgondagens middag här hos Tonys. De fick gå in bakom kulisserna och se vad Lukas gör när han är där. Köpte jätte gott kött som vi ska äta imorgon.





Lukas, Tony (ägaren), Jenny och Leila.


söndag, november 15

Phillip Island


Här på habitit ska man se pingviner men just nu var det bara en och sen massor av måsar med deras ungar.

Middag hemma hos Lukas kompis Tim´s mamma som bor här. Ett fantastiskt hus har de köpt med en enorm trädgård. Allt var inte riktigt klart än men oj så fint det blir. Sen var det dax att se pingvin paraden vid stranden när solen gick ner. Där får man inte ta några kort alls.

Phillip Island/Djurpark

Man kan inte se sig mätt på dessa djur. De är helt fantastiska. Här kliar sig koalen medans vi tittar på. De är som i trans mest hela tiden. Sover 20 tim/dyng. På detta zoo får man mata kängurus och de är så söta med deras små tassar.

lördag, november 14

Grundy på middag


Idag har vi varit i St Kilda och badat, sett Jenny spela basketmatch och på kvällen hade vi våra grannar Paula och Bruce över på middag. Fantastiskt väder så vi satt ute på altanen hela kvällen. God mat och gott sällskap.

fredag, november 13

Sorrento/Kristallklart bad



Vid denna värme som vi har just nu måste man ta sig ett dopp mellan allt bilåkande. Här på stranden i Sorrento med kristallklart vatten.

Sorrento/Ten minutes by traktor

Dax för en vingård i Sorrento. Den här heter Ten minutes by traktor. Namnet kommer från att flera vingårdar samarbetade förr och de låg som namnet säger. Toppbetyg på smak enligt herrarna.
Vi tog kort utanför istället. Här är Leila på deras traktor.

Geelong - Sorrento med båt




Vi tog båten mellan Geelong och Sorrento. Vi satt ute på däck och njöt av fläktande vind. Vattnet är helt fantastiskt, så klart så man kan se rockan uppe från däck ner i vattnet.


Här sitter jag och Leila i solen och gottar oss.

torsdag, november 12

Geelong



Nu har vi åkt längs kusten ner till Geelong till
staden Lorn. Här sitter vi nere vid vattnet och har lunch. Det är jätte varmt så det är skönt att sitta i skuggan.

Besök i regnskogen. Som det står på skylten endast för avancerade vandrare !!

Här kollar vi in ett fantastiskt vattenfall. Svalare inne i djungeln.

Här är utanför hotellet i Lorn där vi bodde. De
hade jätte många vilda papegojor av olika slag. Dessutom hade de Kokaburran också. Varje dag matade hotelägaren dem så de var ganska tama.



onsdag, november 11

Altanen

Många trevliga middagar ute på altanen har de blivit. Det är då det är skönt att vara ute efter all denna hetta. Många olika sorters viner har avsmakats dessutom. Varje kväll vi har suttit ute så har "possumen" sprungit längs taknocken och hoppat i trädet för att äta och i vårat andra stora träd har "flygande hundar" farit omkring som ser ut som stora fladdermöss. Rena rama djurparken på vår fina baksida när mörkret faller på.

tisdag, november 10

The Time Travelers Wife

Idag har vi varit på bio och sett "The Timetravelers Wife". Det var en annorlunda film men den var bra. Handlar om en man som reser i tiden. Vore lite häftigt om man kunde göra som han dock var han alltid naken när han vaknade upp i en annan tid.

söndag, november 8

Äntligen Poolen

När det är +32C så är det bästa stället att vara i poolen. Jenny var tålmodig på vingårdarna och var så glad när vi änterligen kom till poolen vid sju på kvällen. Temperaturen i poolen var +27C.

Yarra Valley vinprovning

Så var det dax för Yarra Valley och vinprovning. Här är provas det vita viner på vårat första stopp.

Här är vingårdarna i bakgrunden med oss tjusiga damer i förgrunden :)







Sist men .....


Sist men inte minst hade vi turen att se dessa vilda kängurus på vägen hem. De var lite på sin vakt men vi kunde ta några bilder iallafall.

lördag, november 7

Melbourne Cup

Idag är det sista dagen på Melbourne Cup och då passar vi på att gå i strålande solsken och +28C. Svärmor Leila och hennes man Håkan är på besök. De kom igår kväll så det är bara att hålla sig vakna. Iförd hatt, klänning eller kostym placerade vi oss på gräset nära mållinjen. Fick dock gå in till AC mellan varven. Satsade och förlorade så vi gick med +- noll i slutändan.
Här går några hästar i mål. Vi var med och såg 6 race sen fick vi nog av värmen.

De tre musketörerna

Det gäller att gå ut med reklamen innan det blir för varmt. Här har Jenny med sig både Farmor och pappa som hjälper till. En timme tog det för dem upp och ner i backarna.

tisdag, november 3

Stora damen

Här har vi en till som växer så det knakar. Jenny börjar bli stora damen och hon ser framemot långt sommarlov snart.

Couples Retreat

Idag är det helgdag i Melbourne p.g.a. Melbourne Cup, hästkapplöpningar. Barnen är lediga från skolan och Anders från sitt jobb. Då passade jag och Jenny på att gå på bio. Vi såg "Couples Retreat" med Vince Vaughn. Den var rolig men Jenny var i minsta laget för att uppskatta den. Mera en vuxenfilm.