fredag, oktober 30

Höna på vift

Idag när jag skulle gå ut med soporna så stod den här hönan på vår uppfart. Släppte in den på baksidan och gick och fråga min granne om hon visste vems det var. Det visade sig att det var våra andra grannes höna som hade rymt till oss. Så slutet gott och hönan hämtad.

onsdag, oktober 28

Pansehäck

Det växer så det knackar här när solen kommer fram. Här är en pansehäck vid ett hus nära där vi bor. Den är helt enorm och växer som ogräs.

söndag, oktober 25

Övning ger färdighet

Här övar Lukas för fullt med att sätta basketbollen i korgen. Tydligen går det bra att spela barfota också. Ett bra inköp måste jag säga. Det är många timmar som den används per dag.


lördag, oktober 24

Grill dax





Eftersom vi har vår här så börjar grillsäsongen för oss nu. Här är grillkungen i vår familj vid nya grillen. Det blev köttbit med koskos sallad med mango och russin.

Börjat spela

Nu har även Lukas börjat spela basket och laget verkar vara jätte bra killar. Dock är de lite få så idag hade de ingen avbytare så det var trötta killar i slutet på matchen varav en fick 5 fouler så sista 10min var de bara fyra. Förlorade med 36-25. Varav Lukas gjorde två mål.

Nytt lag

Jenny har börjat i nytt basketlag. Nu går hon med tjejer som är jämnåriga med henne. Idag vann de med 29-3 varav Jenny gjorde två mål.

Cykeltur med brunch




Idag har jag och Anders varit på cykeltur med brunch. Stack iväg vid tio och cyklade i 45min då kom vi fram till ett underbart ställe vid en sjö. Påminde lite om Thailand mitt i skogen. Åt smothi, nypressad apelsinjuice, scones med grädde och sylt, caffe och fruktsallad. Sen bar det iväg hemåt igen. Vi hade dessutom strålande sol och +21C.





fredag, oktober 23

Regnskogen

Idag har Jenny haft friluftsdag och varit i regnskogen. Här är hennes grupp som hon jobbade med. Mycket djur och höga träd och massor av papegojor av alla de slag och färger.

onsdag, oktober 21

Grannkatten sjuk






Våran stakars grannkatt Timothy har opererats. De tror att han har fastnat när han försökt hoppa över ett staket och slitit benet ur led. Nu har han bandage och måste vara stilla i 12 veckor så han får sitta i en bur mesta tiden så han inte rör på sig. Han är jätte olycklig..........stakarn. Jenny har varit på besök och då fick han komma ut en stund i solskenet.

söndag, oktober 18

Middlesex


Idag har jag legat och läst hela dagen. På onsdag är det bokklubbsträff hemma hos mig och jag har valt boken men har inte hunnit läsa klart den. En bok jag verkligen kan rekomendera att läsa framförallt om ni har en bokklubb. Tror det blir mycket diskutioner om den när vi träffas. Det handlar om en person som födds tvåkönad och växer upp som flicka. Boken är en självbiografi. Väldigt intressant läsning och väldigt bra skriven.

fredag, oktober 16

Fredag kväll

Så här kan de se ut en fredag kväll när man kommer in i tv-rummet efter att man suttit framför datorn en stund. Två helt utslagna hjältar i soffan.
(Jenny tv och Anders th)

måndag, oktober 12

Lagom

Ikväll har jag varit på tjejmiddag med ett gäng svenska tjejer. Kristina Chan hade fixat möte med sex tjejer på resturang "Lagom" som ägs av ett par där frun är från Sverige förstås om man läser namnet på stället. Vi åt gott och hade väldigt trevligt. Det är något speciellt att prata på sitt modersmål vara med svenska tjejer som har ungefär samma bakgrund. Vi har varit här varierande länge allihopa och jag är förstås nyast av oss alla. Men det blir nog fler såna här middagar framöver tyckte vi alla.

söndag, oktober 11

Brunch

Igår stannade Linda och Jason på grillning hemma hos oss och det var jätte trevligt. Kändes precis om hemma när man klär på sig lager på lager ju längre in på kvällen man kommer. Så idag åkte vi in till Brunswick St och åt Brunch med Jesper. Vi hittade ett litet ställe som hade utomhus servering och även lite träd runt. Det blev tapas med massa goda röror och gott bröd. Vädret är väldigt varierande precis som hemma på våren.

lördag, oktober 10

Shedfest

Idag har vi varit på "Shedfest" med Linda och Jason. Man åker först till en vingård där man köper sig ett vinglas. Sen åker man runt på olika vingårdar och provsmakar vinerna på de olika gårdarna. De serverades plockmat och även levande musik i olika former. Härligt väder och väldigt trevligt.

onsdag, oktober 7

Leveransen här

Nu har båtleveransen med muffinsformarna äntligen kommit hit till Melbourne från Sverige. Hämtade fyra jätte stora kartonger nere vid hamnen och Anders hjälpte oss att köra hem dem till Carolines hus där vi började räkna och sortera. Här är de som jag ska leverera med bil till kunder i min närhet. Nu ska de packas och skickas ut till kunderna. Därefter har vi ett ganska stort lager kvar till kommande ordrar.

Nytt nummer

Ny termin och nytt basketlag för Jenny. Nr7 som hon hade förra terminen var det tre flickor i hennes nya lag som hade. Då måste de två yngsta byta nummer och Jenny var mellan så då var det bara att byta till nr20. Jenny går nu i ett lag med jämnåriga tjejer så vi tror att hon kommer göra många mål i denna nya tröja. Lukas är nr33 i sitt lag. Verkar vara två jätte bra lag med trevliga lagkamrater. Nu blir det många baksetmatcher på lördagarna framöver och många vinster hoppas vi.

söndag, oktober 4

Lysterfield Park

Idag har jag och Anders varit i Lysterfield Park och promenerat. Det är en insjö med sandstrand och runt sjön finns det både gång och cykelbanor som man kan gå. Längs med stigen såg vi bla den här lilla wallabyn. Såg även vilda kängrus och svarta kakaduor. Stora grillar och bord och stolar fanns också tillgängligt så hit kommer vi att återvända när det blir varmare väder.

lördag, oktober 3

Tim 16år


Tim fyller 16år och firas med middag och tårta på Thai resturang med massa kompisar.

Chapel Street

Shopping på Chapel Street. Linslusarna Emily, Lukas och Alex.

fredag, oktober 2

Seven Pounds

Idag har jag sett en jätte bra film på dvd. Den heter "Seven Pounds" med Will Smith. Det handlar om vad sju sekunder kan förändra ditt liv. Man får sig verkligen en tankeställare när det gäller mobiltelefon. En verkligen sevärd film se den om du inte redan gjort det.

torsdag, oktober 1

Philip Island

Alex, Clea, Lukas, Breanna, Tim och Emily på Philip Island hos Tims mamma.

Lägereld på stranden på Philips Island. Här grillas det marshmellows för fullt.