onsdag, september 30

Sökt sommarjobb

Lukas har sökt sommarjobb på Australien Open 18-31 januari 2010. Fick svar och var på interjuv idag mellan kl.10-11. De ville ha någon med erfarenhet från 5-stjärnig krog så man kunde bära 3 tallrikar på en arm. Detta lärde sig Lukas på vingården där han var och proade i juni. Interjuvn gick toppen och Lukas har nu officiellt ett sommarjobb sina två sista veckor på sommarlovet. Bra betalt är det också och han har anmält sig att han vill jobba alla dagar så han tjänar mycket pengar till sin Indien resa. Grattis Lukas.

tisdag, september 29

Yarra Valley vingård

På vägen tillbaka till Melbourne så besökte vi en vingård. Här i sluttningen ligger ungarna på rad. Lite vinprovning för Veronica och Anders.

Healesville Sanctuary

Här är vi allihopa inne på Healesville Sanctuary. Här har de alla Australiensiska djur som du vill se som känguru, koala, wobat, tasmanian devil, olika fåglar mm mm. Fint väder fick vi också som tur var. De har regnat i flera dagar så det var skönt.



söndag, september 27

Beg har anlänt

Idag har Veronica, Alex och Annie kommit hit från Shanghai. Emily kommer på torsdag då hon har viktiga prov i skolan som hon måste göra. Först blev det brunch när de kom och kolla in huset. Sen åkte vi iväg till Victoria market och kollade in matstånden och sen lite shoping på marknaden. De har lite andra saker än marknaden i Shanghai trots allt. Lite mera fokuserat på Australien förstås.

lördag, september 26

Män som hatar kvinnor

Igår kväll såg vi "Män som hatar kvinnor" på dvd. Fast jag läst boken två gånger så var det spännande. Filmen var jätte bra men det saknades detaljer. Tror böckerna hade gjort sig bättre som tv-serie då hade man fått med sig allt. Ser framemot nästa bok som kommer på dvd i december.

fredag, september 25

16år tillsammans

Idag är det 16år sen vi hade vårat bröllop i Nacka kyrka. Vi tycker vi har hunnit med en del sen dess men samtidigt har tiden gått väldigt fort. Känns inte som om det var så länge sedan trots allt. Dessa blommor stod på nattduksbordet när jag vaknade imorse. Ikväll blir det Thai resturang utan barn och sedan "Män som hatar kvinnor" på dvd hemma.

tisdag, september 22

Shorts

Denna vecka och nästa har barnen lov så idag har jag och Jenny varit på bio och sett "Shorts". Det handlar om en pojke som hittar en önskesten. När folket i samhället får höra talas om stenen vill alla ha den och göra sina önskningar. En lite skruvad film men underhållande.

söndag, september 20

Besök av Niklas

Igår hade vi Niklas Wallin här på besök. Han bodde i Shanghai vårat första år men har sedan dess flyttat runt i världen som Malaysia, Dubai och Sverige. Han bor nu i Gävle men har fått ett jobb där han är ansvarig för Asien och Australien. Så nu lär vi se honom lite då och då när han är i Melbourne och jobbar. Han hade även med sig en kille som heter Roger som har detta jobb idag. Killarna gick senare ut på krogen där de även mötte upp Daniel och Jesper så sent blev det.

lördag, september 19

Fest och tjejträff

Igår var vi på fest och det var jätte trevligt. Linda och Jason hyr ett typiskt Melbourne hus som är avlångt och smalt och ligger väldigt centralt. Många olika typer av människor och bra musik. BYO och det betyder att man tar med eget dricka och sen bjöds det på snacks. Vi var där till 01:00 och sen 02:00 kopplade jag upp mig via skype med Sverige för att vara med på tjejträff hos Bele. Det var hur bra bild och ljud som helst och de riggade upp datorn vid bardisken (se bilden) så jag kunde vara med och höra allt som sades. 04:30 fick jag tacka för mig för då var jag jätte trött. Det var jätte kul att kunna vara med fast man sitter på andra sidan jorden. Kändes lite som jag var i Sverige för en stund.

fredag, september 18

Tjejlunch

Idag har jag haft "Boorondara Primary School" mammorna här på lunch. Vi blev 4st och de hade alla tre med sig sina minstingar så det var full rulle. Jag bjöd på pasta sallad, nybakt ostfralla och Dagens med citronsmak. Toppen väder så vi satt ute på altanen och åt i solen. Vid två åkte jag och jobbade mitt sista pass innan ledigheten. Så skönt för nu är det lov i två veckor.

onsdag, september 16

Svensk pub

Ikväll har vi varit på Svensk Pub och träffat massa svenskar och även svenska prästen var där. Vi pratade bla med en tjej som heter Linda. Hon har bott här i 5år och ska gifta sig med en ozzy början av nästa år. Hon håller på att göra en hemsida åt kyrkan med massa tips när man flyttar hit. Hon bjöd även in oss på fest på fredag då hennes blivande man fyller 34år. Det ska bli jätte kul. Lukas var på utomhus konsert inne i stan där det anordnades ute på en öppet torg och fritt inträde. Jenny var duktig och var ensam hemma tills vi kom hem.

tisdag, september 15

Möte med Caroline

Idag har jag och Caroline haft möte med banken. Vi har nu sökt kreditkort för vårat företag så vi lättare ska kunna betala våra räkningar till Sverige. Det är ett dilemma det här med olika valutor. Avgifter på allt så det gäller att vara om sig och kring sig vill jag lova. Nu är processen igång så vi får väl se om vi blir godkända.

söndag, september 13

Smyg växer

Om man tittar väldig noga på denna bild så ser man att det växer gräs på insidan på vårt köksfönster!!! Om man drar i dessa strån så kommer jord och rötter med. Snacka om att det är ruttet runt fönsterkarmen när det t.o.m växer ogräs inne. Huset är inte av bästa kvalite kan man lugnt säga. Vi är så glada att vi inte äger detta hus :)

lördag, september 12

Reklamutdelare





Jenny har skaffat sig ett extra jobb. Hon är numera reklam utdelare runt de gatorna här där vi bor. Varje fredag får vi en bunt reklam levererat till dörren som ska paketeras om i små högar. Det gör Jenny när hon kommer hem från skolan framför tvn. Sen på lördag morgon går hon och Anders (som hjälp) och delar ut i alla brevlådor vilket tar ungefär 2 timmar.

fredag, september 11

Kräftskiva

Anders har varit på kräftskiva på Svenska kyrkan. Vi blev inbjudna och de enda vi visste skulle gå var singelkillar så jag sa till Anders att han kunde gå med dem. Förra året hade intresset inte varit speciellt stort så vi tog för givet att det nog inte var det iår heller. De var ca 40 personer på kräftskivan och väldigt blandad publik. De hade jätte trevligt. Mitt emot Anders satt det ett par där han var svensk och hon var ozzy. De hade bott i Shanghai också och hon stormtrivdes där så Anders sa att hon och hans fru (jag) hade mycket gemensamt. De bodde där 2002-2004. De har fyra barn varav den yngsta är som Jenny. De bor dock en bit bort från oss men vi ska försöka ses någon lördag framöver. Anders och två av hans kompisar gick vidare och var hemma vid fyra dock sov Anders hos sin kompis Jesper (också bott i Shanghai samtidigt som oss).

tisdag, september 8

The Ugly Truth

Idag har jag varit på bio med Kristina och sett "The Ugly Truth". Det var en jätte rolig film och vi skrattade mycket och högt kan jag lova. Visa scener är hysteriska helt enkelt. Handlar om en tjej som vill hitta den perfekta mannen och har väldigt höga krav hur en sån ska vara. En oväntad hjälp kommer in i hennes liv och allt verkar funka men......... gå och se den.

måndag, september 7

Sönderslagen Lukas

Så här snygg var Lukas när han kom hem från skolan idag. De sålde pizza på lunchen för att få in pengar till "World Challenge" programet som Lukas är med i. Sen till lektion efter städning och räknadet av pengar så sprang han över skolgården med famnen full med skolböcker och snubblade. Eftersom han inte kunde ta emot sig med händerna blev det ansiktet och knäna som tog stryk.

söndag, september 6

Kruka

Idag har vi fixat på altanen. Det blev inköp av stolsdynor, krukor och innerkuddar. Sen var jag hos grannen som älskar sin trädgård och hämtade skott. Dock har vi tagit denna murgröna från våran baksida. De växer som ogräs här men denna ser nästan ut som ett bonsay träd. Sakta men säkert blir det mer och mer hemtrevligt.

lördag, september 5

Blivande vardagsrums gardiner

Snart får vi besök och då måste ju vardagsrumsgardinerna bli klara. Det här tyget var meningen som draperi till huset i Shanghai men nu blir det gardin istället här i Melbourne. Trodde jag hade fler metrar än jag hade men det får gå ändå. Ska även klä om en puff och göra kuddöverdrag.