söndag, augusti 30

Altanen före

Så här trist ser vår altan ut just nu men det ska bli ändring på det nu när våren är på ingång. Det ska bli parasoll, vaxduk, soff tillbehör som kuddar, krukor med plantor och dynor till våra trästolar. Vi funderar också på att sätta upp en segelduk i hörnet av altanen så det blir skugga vid järnsoffan. Då kan man ligga där och läsa när det är jätte varmt ute för det blir det.

lördag, augusti 29

Midge 50år

Vi har varit på vår första 50-års fest. Midge som är min kollega Carolines man. De hade satt upp partytält på baksidan och två värmekällor. Det var tyvärr regn och kallt så man fick ha på sig jacka hela kvällen även inne då dörrarna stod öppna till altanen. Massor med folk och även barn så ett tag var det väldigt mycket spring. Massor med god mat och därefter tårta. Caroline hade gjort en fantastisk tårta med en berättelse på av Midges liv. Bild på tårtan kommer. Vi hade en trevlig kväll men var som två isbitar när vi skulle åka hem. Vi hade med oss Jenny som också hade det trevligt med jämnåriga kompisar.

fredag, augusti 28

Away pjäs

Ikväll har vi varit och kollat på när Lukas spelade huvudpersonen i pjäsen "Away" som skolan har satt upp. De har övat i flera månader och de var jätte bra. Pjälsen höll på i 2½ timme med paus. Den utspelades på slutet av 60-talet på en strand. Kläder, möbler och frisyrer var jätte bra och det var såna roliga karaktärer i pjäsen. Det var en fröjd att se och tiden gick jätte fort.Här är vi med "stjärnan" efter föreställningen.





torsdag, augusti 27

Sky High

Utanför resturang Sky High som ligger uppe i bergen 40min från där vi bor. Åkte för att äta lunch där med mina träningskompisar varav Joan som är till höger om mig äger denna resturang tillsammans med sin man. Helen heter hon till vänster. Tyvärr valde vi en dag då det blåste som bara den och det var väldigt dimmigt så utsikten var inte den bästa. Maten var okej men inte jätte bra lite för välstekt. Michell heter hon med det stora håret. Det blev en heldag med lunch och rundvandring på området.

söndag, augusti 23

Pussel

Idag har Lukas har varit i skolan och övat inför pjäsen som de ska spela upp nästa vecka. Resten av familjen har fixat lite med altanen och sen lagt pussel. Vi blir helbitna när vi börjar och kan inte sluta. 1000 bitar och man ska bygga vad de på kartongen ser så man har ingen bild att titta på. Så här blev det när det var klart. En riktig julbild men vi är ju snart där.

lördag, augusti 22

Dvd serier

Jenny älskar att ligga i soffan och se på serier. Just nu ser hon på "One Tree Hill" för andra gången. Vi har 6 säsonger så det är många avsnitt att kolla på. Lika bra andra gången tycker hon. Vilken tur att vi har en stor härlig soffa att ligga i.

fredag, augusti 21

Härlig fredag

Äntligen fredag. God middag ikväll tacos (en favorit). Vi passar på att äta det när Anders är ute på galej. Han är ikväll ute och äter middag med Dino för han har fyllt år. Sen är det soffa och film som gäller. Det gäller att bäda ner sig så man inte fryser.

torsdag, augusti 20

Lukas vid datorn

Här spenderar Lukas många timmar då han chattar med sina många vänner runt om i världen. En och annan serie från nätet kollas det på också. Vilken tur att det finns internet.

tisdag, augusti 18

"My sister´s keeper"

Idag har jag varit och sett "My Sister´s Keeper". Det var en väldigt sorglig film men jätte bra. Det handlar om en familj där deras två-åriga dotter Kate får leukumi. Enda sättet att Kate ska överleva är en donator av olika slag. En läkare föreslår att de ska skaffa sig ett barn till som är identiskt med deras dotters gener och använda det nya barnet som donator. Detta sker och Anna föds. När Anna är 11år stämmer hon sina egna föräldrar för hon vill bestämma över sin egen kropp. Vid detta tillfälle vill föräldrarna att hon ska donera sin ena njure till sin syster. Detta betyder att hon inte kan leva ett fullt liv själv. Abigail Breslin som spelar Anna är helt suverän.

fredag, augusti 14

Fredags fika

Igår bakade jag mini mjuk pepparkaka i muffinsformarna som vi säljer. De blev så här söta. En mumsbit så det är en perfekt storlek. Idag har jag varit hemma hos Åsa på fredagsfika för Julian fyllde år.

torsdag, augusti 13

Recycle bland grannarna

Så här har de sett ut nu någon vecka nu runt om i vårat område. Det gör så här två gånger/år. Man slänger ut alla sina grovsopor vid vägkanten och efter en tid kommer stora lastbilar och hämtar upp allt. Dock är det många som hämtar upp saker som de behöver så man kan säga att det är en typ av "recycle" bland grannarna. Kan behövas i detta slit och släng samhälle.

onsdag, augusti 12

Vår brevlåda

Vi har nog områdets fulaste brevlåda. Som tur är är den omringad av dessa vackra lila blommer. Förstår inte att man inte byter ut brevlådan när man ska hyra ut sitt hus. Men men vi får leva med den tills det är dax att flytta igen.


söndag, augusti 9

Vår på gång

Idag har vi haft underbart väder och träden står i full blomm. På detta träd växer blommorna på bar kvist och de växer ända ner på stammen och luktar fantastiskt gott. En av mina favoriter här.

lördag, augusti 8

Trivia Night på BHS

Tyvärr har jag ingen bild på detta men ikväll har vi varit på Trivia Night på Balwyn High School. Det är en kväll då man samlar in pengar till skolan. Det auktioneras ut vissa tavlor med olika sport autografer. Sen sitter man vid stora bord som lag och så är det frågesport och olika aktiveteter. Väldigt hög volym på han som höll i det hela. Alla skulle "bring a plate" vilket vi gjorde denna gång med dip och kex. Vi var 10st vid vårat bord men vi vann inte tyvärr men vi hade väldigt kul.

onsdag, augusti 5

Sophämtning

Varje torsdag kommer sopbilen och hämtar först den gröna med hushållssopor och sen den blåa där man lägger all återvinning. De har inte återvinningsstationer som i Sverige utan man lägger allt återvinnings material i denna blå soptunna. Det funkar hur bra som helst och den är alltid full vilket den gröna inte är.

måndag, augusti 3

Jennys musikklass

Idag har Jenny haft uppvisning i sin musikklass. De sjöng eller spelade insturment. Läraren hade också sagt "Bring a plate" vilket Jenny gjorde. Men det betyder att man ska ta med en tallrik med mat på men Jenny hade bara tallriken med sig. Framföranden var väldigt varierande men det var trevligt att se lite föräldrar och lärare.

Life in Style mässan

Här står jag och Caroline i vår monter på mässan "Life in Style" i Melbourne. Försäljningen gick lysande så vi är så nöjda. Nu börjar allt efterarbete på våra nya kunder. Förhoppningsvis får vi en hel del respons på alla broschyrer vi lämnade ut också. Vi sålde 368 kollin med muffinsformar och då är det 12st i varje kolli. Vi hade en minimum order på 6 kollin. Våra kunder befinner sig över hela Australien så det känns jätte kul. Lite ont i fötterna har vi men det var det värt alla gånger.


lördag, augusti 1

Cupcakes

Så här fina cupcakes har Caroline bakat för vår desplay. Många tror att det är konstgjorda eller tvålar. Formarna höll sina mönster trots fettet och glasyren såg helt otrolig ut. Några frågade om vi gjorde cupcakes per beställning.