lördag, juni 27

Score kungen

Idag har det varit dax för familjen Ridström att scora på basketen för Jennys lag. Anders har gått på kurs och är nu en hejare på detta. När vi väl kom dit så var det en mamma från andra laget som också skulle hjälpa till. Hon var bättre på att föra protokoll så Anders fick ha hand om klockan, vilken utmaning!! Men det slutade med att Balwyn Blazers (Jennys lag) vann med ett poäng. Två väldigt jämna lag och väldigt bra spel var det ikväll.

Lake Mountain och snö


Idag har Jenny varit iväg med sin kompis Claire till Lake Mountain. De åkte tidigt imorse med en två timmars bilresa. Detta ställe är uppe där alla bränder var i januari. Det var tyvärr inte så jätte mycket snö och den som var var väldigt blöt. Men de lyckades iallafall få ihop en halv igloo.

fredag, juni 26

Hämtat hem sonen

Så var vi tillbaka i Red Hill för att hämta hem sonen från sin arbetsplats sen två veckor tillbaka. Han har jobbat för fullt och sent in på kvällarna så nu kommer han nog sova i två veckor när han har lov. Han har varit runt och provat på alla typer av jobb som köket, resturangen, receptionen, städning, konferanser och trädgård. De var super nöjda med hans insats och han var väldigt nöjd själv. Han är välkommen tillbaka och jobba på lov när det är högsäsong så de lär nog se honom igen.

tisdag, juni 23

The Proposal

Idag har jag varit på bio själv. Satt först helt själv i salongen men det fylldes på med fler biobesökare. Ytterligare ett biotips "The Porposal" med Sandra Bullock (Margreth) och Ryan Reynolds (Andrew). Även detta är en komedi så man skrattar en del. Andrew är Margreths assistent på ett förlag sen tre år och gör allt för sin chef. Magreth som är från Canada är på väg att utvisas från USA om hon inte gifter sig med någon med amerikanskt medborgarskap. Andrew ser tillfälle att komma upp sig i företaget och där börjar komplikationerna. Helt klart sevärd men ganska förutsägbar.

söndag, juni 21

Scones


Här håller Lukas och Cassy på att baka australiensiska scones med choklad i. När de är färdiga äter man dem med sylt och grädde. Tror det var mjöl överallt när de var klara.

lördag, juni 20

The Hangover

Idag har vi firat midsommardagen på bio och sett "The Hangover". Vi har skrattat så mycket att vi har träningsvärk i magen. Rolig från början till slut. Tre killar tar med en fjärde på hans svensexa till Las Vegas två dagar innan han ska gifta sig. Och i Vegas kan allt hända och allt händer verkligen. Vi kan verkligen rekomendera denna film och garantera att ni skrattar.


fredag, juni 19

Kängru till middag

Ikväll har Anders lagat kängru stek med potatisgratäng. Det smakade som vilket kött som helst lite segt kanske men helt klart godkänt. Nu har vi iallafall provat det.

tisdag, juni 16

Plumpudding

Idag har jag varit inne hos min granne Paula och skalat citroner i mängder. De håller på att förbereda för att baka 700 Plumpuddings. En engelsk kaka som äts vid jul här. De ska säljas via Paulas sons skola för att få in pengar till skolan. De tar upp beställningar och de första Plumpudding levereras i september då man kan lägga dem i frysen till jul när den ska ätas. Jag får nog beställa en liten så vi får smaka på vad jag har hjälpt till till.

måndag, juni 15

Arbetslivs Erfarenhet för Lukas

Hit skjutsade vi Lukas imorse. Det är en vingård som heter Lindenberry som ligger i Red Hill 10mil utanför Melbourne. Här ska Lukas ha sina två veckors Arbetslivs Erfarenhet. Julian heter han som tar hand om Lukas. Julian är son till han som äger stället som Anders pappa känner. Det var så vi kom i kontakt med dem och Lukas tycker det är toppen. Han kommer att bo kvar på hotellet hela veckan men kommer hem till helgen och åker tillbaka på måndag igen nästa vecka. Anläggningen anordnar bl.a. konferenser, bröllop, weekends mm.

fredag, juni 12

Inför skolpjäs!!!!



Idag är barnen lediga från skolan och Jenny har några kompisar över. De håller på att öva inför en skolpjäs men enligt bilden ser det mera ut som en skräckfilm. Tror pjäsen heter "Pandora". Kul verkade de ha iallafall för det var mycke skratt.

torsdag, juni 11

Hipp hipp hurra


Grattis Mats
på 40-års dagen
Vi vill önska dig välkommen in i 40+ klubben. Hoppas du får en fantastisk dag med presenter du gillar.
Kramar
Familjen Ridström

tisdag, juni 9

"The Dream"

Idag har vi varit och sett Lukas spela i "The Dream" som de övat på i Drama klassen. Det är en del av ur Shakespears "En midsommardröm". Lukas spelade "Botton" där han först blev förvandlad till en Åsna och sen var han en man igen där han blev kär men begick självmord. Vi satt i deras drama rum så det var litet så man satt nästan på scenen. Alla var jätte duktiga och spelade bra.

måndag, juni 8

Hagel



Tidig kväll började det hagla här. Ser nästan ut som om det snöar men det här är nog det närmaste snö vi kommer i Melbourne.

Driving Ranch


Eftersom vi har en stor baksida varför inte använda den som Driving Ranch. Övning ger färdighet sägs det så vi får väl se till nästa år.

Middag och tärningsspel

Igår hade vi Lisa och Andrew på middag hemma hos oss. Anders lagade jätte god lasagne och härlig grönsallad och till detta serverades rödvin. Till efterrätt blev det glass med varma hallon och chokladsås. Sedan kom tärningarna fram och vi spelade "Dice" fram till halv fyra imorse. Man känner sig lagom mör idag dock sov vi fram till 11:00.

söndag, juni 7

Övning till historie pjäs

Idag har Jenny haft sina kompisar över från sin klass Sarah och Tamara. De skulle öva inför sin pjäs i Historia men tror det blev mera kort tagning och skratt än själva övandet.

fredag, juni 5

Smyckes verkstad

Denna vecka har jag skapat smycken i massor. Från att ha haft noll lust att skapa så blev jag helt "hooked" igen. Dessa är några av de nya halsbanden som jag gjort. Australiensare älskar tydligen homepartyn så vi får se hur det går. Ska ha mitt första hos Åsa någon gång inom två veckor.

onsdag, juni 3

Samson & Delilah

Idag har jag varit på bio med min granne Paula och sett "Samson & Delilah". Det är en australiensisk film som handlar om en isolerad plats i Centrala Australiens öken. Två tonåringar Samson och Delilah växer upp där och det finns absolut ingenting. Samson andas bensin och Delilah tar hand om sin gamla mormor. Deras vägar möts och de tar sig till staden där allt blir fel. Efter en olycka återvänder de till sin lilla by och livet lunkar på som vanligt. Det sägs inte många ord i denna film men den är verkligen stark och man är berörd när man lämnar bion. Rekomenderar att se den.

tisdag, juni 2

Blond och snaggad


Det lila håret på Lukas är ett minne blott. Vi har nu fått tillbaka våran blonda Lukas med snaggat hår. Tror aldrig han varit så korthårig förut.