tisdag, april 28

World Challenge

Idag har vi varit i skolan på informationsmöte med World Challenge. Det är en organisation som ordnar resor till andra länder där eleverna ska göra allt jobb själva. De har gjort detta i Balwyn High i fyra år så detta är femte året som de anordnar från denna skola. I december förra året var de i Madagaskar och denna resa som infaller november 2010 är till Indien. Så fort Lukas fick veta om detta sa han att han ville åka. Alla barn som anmäler sig måste jobba ihop $6.800 (au dollar) var. Detta gör de genom extra jobb och olika event som de anordnar själva. De börjar nu i maj och ska vara klara om 18 månader. De finns vuxna med men bara som bakgrundsfigurer. Barnen måste själva se till att de har någonstans att bo, ordna transport, matinköp och olika aktiviteter. Det enda som är förbeställt är flygbiljetten till Dehli sen är det upp till dem själva. De kommer att vara borta i 28 dagar och måste se till att pengar räcker under den tiden. Om ni vill läsa om organisationen gå in på www.worldchallenge.com.au . Låter hur spännande som helst.

tisdag, april 21

Vårat hus inne

Vardagsrum













Kök














Jennys rum














Lukas rum














Vårat sovrum

lördag, april 18

Lukas lila hår

Lukas åkte till Philips Island med sin kompis Tim vars mamma bor där. De var flera stycken som åkte på torsdagen och när han kom hem idag så hade han lila hår när jag öppnade dörren. Inte sådär jätte snyggt men det får växa ut och sen blir det till att klippa kort när han ska iväg och jobba på en vingård i juni.

onsdag, april 15

Oväder i Melbourne

Vaknade av att det blåste massor och for upp ur sängen för att springa ut och hämta tvätten som hängde ute. Ett konstigt sken på svart himmel och det blåste starkt. Det här är ett träd på vår baksida bakom vårat garage. Det var varning för orkan på radion så alla våra utemöbler flyttades ihop i ett hörn på altanen. Nu blev inte vi drabbade av den värsta blåsten som tur var.

söndag, april 12

St. Kilda

St. Kilda är en av Melbournes mysigaste stadsdel. På söndagar övertas esplanden av gatuartister, antikhandlare och loppmarknadsstånd av alla de slag längs med strandpromenaden. Finns även ett litet gamalt nöjesfält mitt i alltihopa. Massor av mysiga resturanger längs med vattnet och även inne i staden. En lång pir går rakt ut i vattnet och längst ut finns en resturang. Om man tittar ner i vattnet kan man se små pingviner simma omkring. Så söta och så snabba. Det var flera som fiskade också. Åt lunch ute på en av resturangerna vid stranden. Bilden är hämtad från nätet för vi hade glömt vårat minneskort i kameran.

lördag, april 11

Otway Fly Treetop Walk

På vägen hem från Lorne stannade vi vid "Otway Fly Treetop Walk" där de har byggd hängbroar högt upp bland träden, drygt 50m över marken. Lite högt för min del men ungarna och Anders tyckte det var toppen. Man kunde även gå upp i ett torn som var ytterligare 25m upp och där svajade det kan jag lova. På tillbakavägen åkte både Lukas och Jenny lina ner. Selen och hjälmar på och instruktioner hur man skulle göra och ett ögonblick senare var de nere.





Lorne

Idag har vi varit iväg på dagsutflykt till Lorne. Det ligger ungefär 10 mil från Melbourne vid havet. Vi åkte "The Great Ocean Road" längs med kusten dit och åkte innervägen hem när det var mörkt. Great Ocean Road var fantastisk med utsikt längs med havet nästan hela tiden. Vi såg en vild koala sitta långt ner i ett träd precis vid vägkanten. Han såg nästan drogad ut där han satt och balanserade på grenen och sträkte på sig. Massor av bilar stannade för att ta kort på honom. Vi stannade vid en grillplats och grillade korv och åt hemgjord pastasallad i solen. Sen fortsatte vi vidare.

fredag, april 10

Långfredag

Sill-lunch hemma men först målades det ägg på baksidan. Färgen var så stark så äggen blev färgades innanför skalet. Så när vi skalade var de mönstrade i olika färger när man skulle äta. Sen var det påskäggsjakt inne. Det tog en stund innan de hittade äggen. Här har man inte påskägg utan man har små chokladägg som man gömmer ute i trädgården som ungarna får leta efter men vi körde traditionellt svenskt med svenskt godis.

söndag, april 5

Kamera inköp

När Jenny fyllde år önskade hon sig pengar för att kunna köpa sig en egen kamera. Idag har detta inköp gjorts och det blev en liten digitalkamera som man kan ta kort under vatten med. Här i simhallen med debutkorten. Hon älskar att ta kort så det passar henne utmärkt.

lördag, april 4

Lugg

Jenny har klippt lugg och ser lite annorlunda ut men fint. Den vill gärna dela på sig eftersom den har varit mittbena i flera år.

torsdag, april 2

Flyttkartonger anlänt

Nu har flyttkartongerna anlänt hemma hos oss. De kom vid tolv och levererade 29 kollin. Mycket är redan uppackat och det är fullt i alla skåp och garderober. Tyvärr hade mina fina fyrkantiga röda tallrikar gått sönder 9 av 12 är trasiga. Även några fina svarta thai skålar.

onsdag, april 1

Drama klass

Lukas har drama i skolan. Förra veckan hade de auditon för att prova ut till olika roller till pjäsen som de ska spela upp i september/oktober. Lukas provade för huvudrollen Tom och fick den. Pjäsen heter "Away" av Michael Gow. Det handlar om en 16 årig pojke som har leukumi och åker iväg på sin sista semester med familjen innan han dör. Det ska bli så spännande att se honom framföra den. De bakar också varje vecka och nu var det Lukas tur och det blev muffins i fina formar med glasyr.