söndag, mars 29

Formula 1

Så var det dax för Formula 1 i Melbourne. Dino bor i en lägenhet med takterass precis vid banan så självklart kom alla dit och kollade från taket. Det serverades mat och dryck och även en tv skärm uppsatt om man ville höra alla intervjuver med bilförarna. Jensen Button Australienare vann dessutom så det var ju verkligen kul. Vilket ljud det var när de satte igång alla bilarna.



lördag, mars 28

Lukas hippie

Så här stilig var Lukas när han skulle på hippie fest hos sin kompis Cassidy som fyllde 16år. Min snygga disco halsduk från förra året blev ett snyggt hårband iår. De var ca 20st och hade jätte kul. Lukas och några till sov över. En trött Lukas blev hämtad i söndags eftermiddag.

Anders i Sydney

Anders gick upp jätte tidigt och flög till Sydney över dagen för att gå på mässa. Perfekt väder och mycket gång blev det.
Hann med en fantastisk solnedgång innan flyget gick tillbaka till Melbourne sen kväll.


torsdag, mars 26

Pia fyller år

Man kan ju alltid önska att det är numret på bordet man fyller. Firades med färska jordgubbar och många paket på sängen imorse. Sen var det dax att gå och träna och efteråt tog mina trevliga tränar kompisar mig på fika och ikväll ska Anders laga god middag här hemma. Låter som en bra födelsedag.

söndag, mars 22

1000 Steps

Måste ju börja utforska våra närområden så vi vet var vi ska ta våra gäster när de kommer. Åkte till ett ställe där de har olika typer av vandringsleder. En som vi fick tips om heter "1000 steps". Det är en led uppför i drygt 1.5km och sen nedför tillbaka och det är 1000 trappsteg i en gamal stentrappa. Det känns i vaderna när man gått denna led kan jag lova. Finns även en som heter "Forest walk" som vi ska prova nästa gång.

lördag, mars 21

Vilda kängrus utan resultat

Vi fick nys om en park i närheten där vi bor där man kan se vilda kängrus. Och som vi leta men det enda vi såg var olika typer av fåglar och kaniner. De här färgglada papegojorna ser man överallt som våra skator ungefär. De låter väldigt om dem. Finns väldigt fina grillar i dessa parker som man kan använda och ha som utflyktsmål.

Jennys kalas

Tre tjejer som först åt Tacos och sen var på bio och såg "Duplisity" som de inte gillade. Väl hemma igen var det ansiktsmask, fot, nagelvård och senare marängtårta. Sent i säng och övernattning självklart. Lät som om de hade väldigt kul iallafall. Det är Alex, Jenny och Tamara på bilden.

fredag, mars 20

Jenny 13år

En tonåring till i huset. Jenny fyller 13år idag och här firas hon på sängen med marängtårta och paket. Ikväll ska hon på bio och se "Confesstions of a Shopoholic".

onsdag, mars 18

Kula och Spjut

Sportdag i skolan igen och Jenny är i det gröna laget. Etta i kula och tvåa i spjut i hennes åldersgrupp. Tror vi måste se oss om efter en Friidrotts klubb som vi kan sätta henne i, verkar vara hennes grej. Kompisar på bilden Alex, Clea, Tamara.

lördag, mars 14

Sova över igen



Två trötta tjejer. Tamara sover över igen och det är full rulle hela kvällen tills de stupar i säng. Tänk att det kan vara så kul att sova över hos varandra.

onsdag, mars 11

Stig och Anders

Idag har jag varit på bokklubbs träff. Boken som valdes till nästa gång var Stig Larsson första bok på engelska "The Girl With The Dragon Tatto". Tänkte jag får läsa den igen så jag inte blandar ihop vad som händer i de kommande böckerna. Självklart berättade jag att den precis har kommit ut i filmform i Sverige. Bok tre har inte släpps på engelska ännu utan tvåan släpptes i januari iår. Ikväll kommer Anders tillbaka från sin resa. Han har varit i Sydney, Shanghai och St. Anton. Möten och bra sådana och skidåkning med kompisarna. Självklart fullpackad när man har en lista från sin fru och barn vad man vill ha inhandlat i Shanghai och medtaget från Sverige. Det blir som rena julafton ikväll när väskorna ska öppnas. Han är verkligen efterlängtad.

lördag, mars 7

St. Anton

Janne, Roger, Lasse, Petter, Anders, Johan, Stefan och Magnus

Skidåkning, ölintag och afterski precis som det ska vara på en härlig semester. Blandat väder men härlig sol sista dagen.

fredag, mars 6

Skalv

Ikväll när jag och Lukas var i tv-rummet kändes det som om någon åkte rakt in i vårat hus med en bulldozer. Hela huset skakade och det kändes som om taket skulle flyga av. Vi tittade på varandra och undrade vad det var. Lukas satt och chattade med en kompis som var på Philips Island som också kände att det skakade flera mil bort från där vi bor. Senare på kvällen när vi såg nyheterna så visade det sig att det hade varit ett skalv i Melbourne på 4,6. Inga människor skadades men hus hade skakat ordentligt. Största skalvet på 9 år här, mycket ska man vara med om här tydligen.

torsdag, mars 5

Biotips

"He´s Just Not That Into You" är en relationsfilm på högsta nivå. Den handlar om hur vi tjejer tolkar vad killar säger och gör när vi träffas första gången. Hur vi misstolkar situationer och hur vi vrider och vänder på saker så det ska passa in bättre. Man känner igen sig i en del och mycket bra skådisar som Jennifer Aniston, Drew Barrymore, Ben Afflek osv.

"Last Chans Harvey" är en härlig drama komedi om hur man kan träffas senare i livet och att det inte behöver vara som man tror det ska vara när man inleder en relation. Dustin Hoffman och Emma Thomson spelar jätte bra. Det finns lite av varje i denna film.

Så härligt att kunna gå på bio igen. Kan varmt rekomendera båda filmerna. Ha en trevlig biokväll!!

måndag, mars 2

Grön dag i skolan

Idag har det varit sportdag i skolan och alla var i olika lag. Våra barn hamnade i samma lag som skulle bära grönt. Ny kläder inhandlades för detta tema som ni ser på bilden. Jenny hade t.o.m. gröna naglar och grönt hår men det försvann när hon skulle simma för laget. En varm dag vid poolen vilket inte är helt fel.

söndag, mars 1

Helgens bravader


Helgen har varit full av aktiviteter för barnen. Jennys kompis Tamara har sovit över och de sysselsatte sig med att ta kort med stora objektivkameran på stativ och timer. Mycket spex och skratt. Lukas har varit på sightsing tur i Melbourne med sina kompisar som tyckte det var dax för honom och se stan. På kvällen bjöd de ut honom på Thai resturang här ute där vi bor eftersom han har fyllt år så han var hemma vid tolv. Söndag vågade sig jag och Jenny ut på tur till Ikea. Jag körde och Jenny läste kartan. Det finns en kartbok här som heter Melway som är helt underbar. Många gånger hänvisar annonser och resturanger till just denna katalog. Vänstersida och vi kom både dit och hem som vi skulle. På kvällen serverades god middag med biffstek och härlig grönsallad.